Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Excursies 2015

      

Excursie Kasteel Keppel 

Het had geen betere dag kunnen zijn voor onze eerste NKS-excursie van dit jaar. Kasteel Keppel lag er op 18 april 2015 prachtig bij in het zonnetje. We werden gastvrij onthaald door de Van Lyndens. De persoonlijke rondleiding door de bewoners, gelardeerd met prachtige anekdotes, maakte veel indruk.
 

Militaire betekenis

Sinds de 13de eeuw is kasteel Keppel al in handen van de heren van Keppel. Het was een belangrijk kasteel en door zijn ligging aan de Oude IJssel van militaire betekenis. Het huidige kasteel is verwoest 1582 en weer opgebouwd aan het begin van de 17de eeuw. Vanaf 1962 is het kasteel bezit van de Pallandt van Keppel Stichting. De rondleiding door het prachtige huis werd afgerond met een korte een wandeling over de plaats. 


Aansluitend gingen we naar het naastgelegen ‘Thee of ’t ander’ om onder het genot van een glaasje en heerlijke hapjes na te praten. Alle veertig deelnemers gingen zeer tevreden naar huis.


Filmpje waarin de bewoners zelf een korte introductie geven over Kasteel Keppel  

John Wennips was ook aanwezig bij de excursie: www.kasteleninnederland.nl

 

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488