Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Nederland dineert

Tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag

Vanaf 17 oktober t/m 28 februari is een prachtige tentoonstelling over vier eeuwen tafelcultuur te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Tijdens het eten word je verleid via de zintuigen, niet enkel via de smaakpapillen, maar ook visueel, door de presentatie op een mooi gedekte tafel. Prachtig porselein en zilver, glinsterend kristal, fraai damast en kostbare tafeldecoraties gemaakt van suikerwerk. Met een spectaculaire opstelling van compleet opgetuigde tafels, aangevuld met tekeningen, schilderijen en livreien, wordt de geschiedenis van het dineren bij de rijke elite, bestuurders en het koningshuis binnen onze landsgrenzen tot leven gebracht.

NKS/Fogelsanghstate lenen servies uit.
Wij zijn er trots op dat een gedeelte van het unieke en waardevolle 250-delige servies van Amstelporselein te zien is in het Gemeentemuseum. Dit servies maakt deel uit van de Iddekinge collectie, die NKS vanaf 2004 in bruikleen gaf aan Fogelsanghstate te Veenklooster. Het servies werd vervaardigd tussen 1804-1819 in empirestijl. Ieder deel is met de hand geschilderd met een eigen voorstelling van vogels en insecten in het struikgewas. 

    

Meer info over de tentoonstelling.
In januari en februari wordt er een bijzondere excursie georganiseerd voor donateurs en geïnteresseerden naar onder meer het Gemeentemuseum Den Haag.

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488