Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Excursies 2015

      

Excursie Kasteel Heukelum

Op deze zonnige zaterdag waren we met een kleine 30 donateurs in de unieke gelegenheid  om het particulier bewoonde kasteel Heukelum te bezoeken. Het huis wordt momenteel bewoond door de familie Ruyten, die zo vriendelijk was hun kasteel op 3 mei 2015 voor de donateurs van NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats open te stellen.

‘Museum’

Na ontvangst door de heer Ruyten met een korte inleiding op de inhaalbrug werden we in de tuin onthaald met koffie en thee. De heer Ruyten leidde ons daarna zelf rond in het huis en lardeerde deze rondleiding met een aantal leuke anekdotes. Heel bijzonder was ook het ‘museum’ in de kelder van het huis. Na de rondleiding door het kasteel vertrokken we naar het stadje Heukelum alwaar we de Hervormde Kerk bezochten. Ook daar leidde de heer Ruyten ons persoonlijk rond en vertelde meer over de wapenschilden uit kasteel Heukelum die de kerk sierden.

Afsluiting van deze dag vormde een kleine wijnproeverij bij het wijnhuis ‘Heerlijk Heukelum’. Gezien de positieve reacties van de donateurs is deze excursie zonder meer geslaagd te noemen.

 

 

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488