Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Dag van het Kasteel 2017

Tweede Pinksterdag - maandag 5 juni

 

Dit jaar wordt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel gehouden. Deze jubileumeditie heeft als thema
                                                           RONDOM KASTEEL EN BUITENPLAATS 

Wat is er mooier en spannender dan een kasteel of buitenhuis? Het zijn indrukwekkende, statige of juist sierlijke gebouwen. Architectonische hoogstandjes bovendien. Maar een kasteel of buitenhuis staat niet alleen. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer. In 2017 staat alles rondom eens in de spotlight.

De NKS wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen.
Zet maandag 5 juni in de agenda en ga op pad. Wij wensen je een mooie Dag van het Kasteel! 

      

Meedoen als organisatie? 
Wilt u uw kasteel of buitenplaats op de Dag van het Kasteel 2017 openstellen voor bezoek? Mail ons en u hoort wat meedoen inhoudt en hoe NKS u daarbij ondersteunt.

Meedoen als vrijwilliger?
Wilt u niet alleen als bezoeker de Dag van het Kasteel beleven, maar actief betrokken worden bij de organisatie hiervan? Wij zoeken vrijwilligers die ons willen helpen. U kunt uit diverse werkzaamheden kiezen. Dat varieert van overkoepelende organisatieondersteuning tot lokaal een handje toesteken op de dag zelf. Wij horen graag van u per mail.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws over de Dag van het Kasteel? Volg ons dan via facebook of twitter.
Kastelen en buitenplaatsen zijn natuurlijk het hele jaar door leuk om te bezoeken. In onze kastelengids kunt u zoeken op naam van het kasteel of op provincie.

 

 

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488