Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Studiedag Tafelcultuur in Europa

Op 29 januari 2016 in het Gemeentemuseum Den Haag

Op onze website en in de nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen over de tentoonstelling “Nederland dineert”. Tot en met 28 februari is deze prachtige tentoonstelling over vier eeuwen tafelcultuur te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. De tentoonstelling laat zien dat tijdens het eten we niet enkel via de smaakpapillen worden verleid, maar ook visueel, door de presentatie op een mooi gedekte tafel. Prachtig porselein en zilver, glinsterend kristal, fraai damast en kostbare tafeldecoraties gemaakt van suikerwerk. Met een spectaculaire opstelling van compleet opgetuigde tafels, aangevuld met tekeningen, schilderijen en livreien, wordt de geschiedenis van het dineren bij de rijke elite, bestuurders en het koningshuis binnen onze landsgrenzen tot leven gebracht.

NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats heeft een gedeelte van haar unieke en waardevolle 250-delige servies van Amstelporselein ter beschikking gesteld aan de tentoonstelling. Lees hier meer.

De Onderwijs School Kunstgeschiedenis organiseert op 29 januari 2016 een inhoudelijke studiedag. Diverse deskundigen zullen een inzicht geven over de kennis achter het tentoongestelde. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de experts en met hen van gedachten te wisselen en vragen te stellen. De NKS heeft 30 plaatsen voor haar donateurs op deze studiemiddag kunnen reserveren. Zie hier voor het programma.

Tijd:      9:30 – 17:30 uur
Plaats:   Aula Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41
Kosten:  Ontvangst, lezingen, lunch: 17,50 incl. administratiekosten NKS
Borrel:   Op eigen kosten
Excl. toegang tot museum
Gratis entree voor personen met museumjaarkaart
Groepskorting NKS vanaf 15 personen, €11,50 per persoon, normale entree €13,50
U kunt zich hier aanmelden.

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488