Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Dag van het Kasteel

NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats (NKS) krijgt voor Dag van het Kasteel voor de komende vier jaar een subsidie van €102.500 van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). De Dag van het Kasteel, jaarlijks gehouden op tweede pinksterdag, is een evenement waarbij bezoekers op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met kastelen en buitenplaatsen in Nederland. NKS is bijzonder blij met deze steun. Mede dankzij de bijdrage van het FCP kan de NKS het evenement voortzetten.

In 2016 bezochten 75.000 mensen een of meer van de 101 opengestelde kastelen en buitenplaatsen. Veel openstellingen op deze dag zijn uniek: er worden bijzondere activiteiten georganiseerd, en verschillende kastelen en buitenplaatsen zijn alleen op deze dag opengesteld voor bezoek. 

In 2017 viert de Dag van het Kasteel haar tiende landelijke editie. Het thema van deze jubileumeditie is ‘RONDOM kastelen en buitenplaatsen’. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen, een put, opgravingen, tuinornamenten, de eenzame boom en veel meer. In 2017 staat alles `rondom` eens in de spotlight.

De volgende Dag van het Kasteel is op maandag 5 juni 2017. Samen met alle deelnemers, vrijwilligers, betrokken (erfgoed)organisaties en bezoekers maken we er weer een bijzondere Dag van het Kasteel van. 

Volg ons op Twitter @DagvhKasteel en gebruik #DagvhKasteel
En Facebook: Dag van het Kasteel

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488