Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Nieuwe bestuursleden NKS

      
Het bestuur van het Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats heeft aan slagkracht en diversiteit gewonnen met het aantreden van drie nieuwe bestuursleden.

Het bestuur en de directeur zijn bijzonder blij met deze versterking van de organisatie. In de personen van mw. drs. Hester Schölvinck, mw. drs. ir. Iris Broersma en de heer drs. Max Schimmelpenninck heeft het NKS Kenniscentrum gedreven bestuurders gevonden die vanuit hun professionele expertise alle betrokkenen bij het NKS Kenniscentrum zullen inspireren en ondersteunen.

Hester Schölvinck (1969) heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de UvA. Zij is oprichter en partner van het collectief ‘De Nieuwe Collectie’. Van hieruit is ze als cultureel ondernemer sinds 2001 actief in de culturele sector. Ze is gastcurator, projectleider en adviseur voor diverse instellingen zoals De Nieuwe Kerk Amsterdam, De Kunsthal in Rotterdam en het samenwerkingsverband de Plantage Amsterdam. Haar passie is cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Iris Broersma (1957) studeerde bouwkunde aan de TU Delft en daarna bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Ze brengt een rijke ervaring vanuit de organisatieadvieswereld mee die is toegespitst op communicatie, klantgerichtheid en toepassing van ICT. Momenteel is zij een masterstudie restauratiekunde aan het afronden in de specialisatie ’interieur’. Behoud van (gebouwd) cultureel erfgoed is een blijvende liefde. Ze hoopt het werk van het NKS Kenniscentrum vanuit haar ervaring te kunnen steunen. 

Max Schimmelpenninck (1953) heeft na zijn studie rechten en bedrijfskunde 20 jaar voor banken gewerkt in binnen- en buitenland. Hij is nog steeds werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij heeft met een landgoed in de familie de belangstelling voor erfgoed met de paplepel toegediend gekregen. Daarnaast is hij onder meer 12 jaar commissaris geweest bij de Vereniging Hendrick de Keyser. Hij wil zijn kennis en kunde inzetten om het NKS Kenniscentrum verder te helpen.

Wilt u reageren of nadere informatie? U kunt contact opnemen met het NKS Kenniscentrum via info@kastelen.nl of 0343 578995

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488