Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Overijsselse buitenplaatsen laten zamen eigentijds karakter zien

Elf Overijsselse buitenplaatsen werken samen met lokale erfgoedorganisaties, Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) en NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats om Overijssel op de kaart te zetten als als landgoederenprovincie tijdens de Dag van het Kasteel. Eigenaren en beheerders profileren hun buitenplaats op deze tweede pinksterdag als levende landgoederen.

Gezamenlijk werken de deelnemers een programma uit voor dit publieksevenement dat als thema heeft ‘Proef het verleden’. Door het aanbieden van bijzondere activiteiten tijdens Dag van het Kasteel, dat op 16 mei 2016 zijn negende landelijke editie heeft, benadrukken eigenaren en beheerders van deze Overijsselse buitenplaatsen hun hedendaagse functie en maatschappelijk belang. 

Deelnemende kastelen en buitenplaatsen zijn: Landgoed Vilsteren, landgoed de Horte, havezate Den Berg, landgoed Hessum, landgoed Den Aalshorst, landgoed De Gelder, havezate De Haere, burg Hohes Haus, buitenplaats Singraven, landgoed Huis De Colckhof, buitenplaats Spijkerbosch.

In het samenwerkingsverband participeren verder:
Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen (VPHB), Overijsselse Kastelen Stichting, Landschap Overijssel, IJssellandschap.

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488